| Author |
Message |
bahno
Rammstein Rank 0.1

345 
|
|
|
|
Jeder lacht se mi moc nelíbí ale Biest se mi líbí hodně, dokonce jsem se snažil i pochopit text ale nějak se mi to nepovedlo...řek bych že se od námětu Tier (zneužívání dětí) liší a jedná se o domácí násilí. Docela zajímavý název Biest, skladba nemusí být nazvána podle násilníka (Tier) ale podle oběti (označení Biest použito protože skladba je zpívána z pohledu násilníka).
_________________ Sex ist eine Schlacht, Liebe ist Krieg |
|
| Mon May 05, 2008 8:19 pm |
|
 |
 |
-->
Mája
Rammstein Rank 0.9

9373 
|
|
|
|
Ono z té nahrávky, co je na netu, mají problém vychytat text i rodilí mluvčí. Mrkni schválně na rammstein-austria do fóra, na kolik možných verzí a variant textu tam přišli. Docela zajímavý počtení. Mezi názvama Tier a Biest bych v tom kontextu, v jakým je to použitý v obou textech, zas tak velký rozdíl neviděla. Podle mě spíš možná chtěli dát různými názvy důraz právě na to, že to zas tak úplně stejný song není, že tam není zase tolik souvislostí, aby se to dalo pokládat jen za nějakou pracovní verzi. Právě proto pořád váhám s tím, jestli brát Biest jenom jako jakousi praverzi Tier, nebo jestli je to prostě další z nikdy nevydaných songů. Byť byl později upraven na Tier. Protože Biest je sama o sobě hodně dobrá věc.
|
|
| Tue May 06, 2008 6:54 am |
|
 |
bahno
Rammstein Rank 0.1

345 
|
|
|
|
Osobně si myslím, že podobnost zůstává jenom v tom slově, jinak tyto skladby nemají hudebně vůbec nic společného. Moc mě mrzí, že neexistuje více záznamů Biest, snad akorát jestli chcete vidět Richarda nacvičovat řev "Tier", tak skoukněte Flüstern und Schreien...
Nevíte někdo, jestli se Biest jmenuje Biest už odjakživa? Nebo se jmenovala Tier a když nahráli dnešní Tier tak ji dodatečně pro odlišení přejmenovali. Podobný osud možná má Wollt ihr das Bett in Flammen sehen a Rammstein. První by se při zachování textu klidně mohla jmenovat Rammstein (a možná nebýt songu Rammstein tak by se tak jmenovala, protože takhle dlouhý název songu se moc nevidí), kdežto druhé byste jiný název hledali těžko.
|
| Tue May 06, 2008 3:23 pm |
|
 |
Mája
Rammstein Rank 0.9

9373 
|
|
|
|
Řekla bych, že Biest je původní název. Prostě dali dohromady song, který se jim líbil tak, že ho zveřejnili. Dali mu název Biest. Pak ho začali postupně upravovat, až z toho vylezla takřka jiná písnička, která se jim zdála lepší (minimálně určitě tím, že je kratší) a kterou nahráli na Sehnsucht. Ale protože ty odlišnosti jsou fakt velký a protože Biest se už dostalo na veřejnost, dali tomu název Tier. Tohle ale přece není nic neobvyklýho. Spousta věcí mělo jiný pracovní název, než pod jakým jsou známé z alb. Punk (Feuer Frei!), Student (tuším, že z toho vylezlo ve finále Spring) atd. Ale v těchle případech šlo asi fakt spíš jen o pracovní názvy.
|
|
| Wed May 07, 2008 8:12 am |
|
 |
bahno
Rammstein Rank 0.1

345 
|
|
|
|
Jo ale když se podíváš alespoň na text Ja und Nein z čehož vylezlo Herzleid, tak jsou to fakt podobné písničky, ale Tier a Biest jsou podle mě úplně odlišné, nevidím tam žádný společný prvek. Mimochodem, to oni oficiálně prohlásili že se jedná o původní návrh Tier, anebo si to fanoušci domysleli? Jestli to R+ potvrdili tak není co řešit, ale nikde sem o tom nečetl, tak nevim a nechcu psát blbosti:)
|
| Wed May 07, 2008 1:40 pm |
|
 |
Mája
Rammstein Rank 0.9

9373 
|
|
|
|
Řekla bych, že je to celkem jedno, jestli to sami R+ oficiálně prohlásili za "praverzi" Tier. Tier jednoznačně vznikla na základě Biest, byť tam není tolik podobností jako třeba u Ja und Nein. Podle mě prostě kdysi napsali song, který byl podle nich natolik dobrý, že ho začali hrát živě. Postupem času na něm začali dělat různý úpravy, až z toho nakonec vylezlo Tier. A protože se nejspíš blížilo vydání alba Sehnsucht, rozhodli se na album dát novější, vylepšenou verzi, a tu starší tím pádem odsunout stranou. Podle mě jediný rozdíl mezi Biest a pracovníma verzema ostatních skladeb je v tom, že většinou lidi znají z pracovní skladby jen název. Kdežto tady je to celý song, protože se jim zamlouval natolik, že už s ním asi původně neplánovali dělat něco dalšího a zveřejnili ho. Mrkni, jak hrajou třeba song Rammstein na Bizzare Fest ´97. Taky je to něco krapet jinýho než na albu. Jestli dělali podobný hokusy pokusy i s Biest (jakože určitě; takový věci dělaj všechny kapely), tak je to jen otázka přirozeného vývoje muziky. Akorát je štěstím pro Tier, že k úpravám došlo ještě před vydáním alba. A smůlou pro Biest, protože podle mě je to hodně dobrá věc. Kdyby místo remixů (který většinou stojí za prd) dávali na singly takový věci, jako je Biest, udělali by lidem podstatně větší radost.
|
|
| Fri May 09, 2008 6:10 am |
|
 |
bahno
Rammstein Rank 0.1

345 
|
|
|
|
R+ myslím Biest nevydali, jedná se o fanouškovský záznam z koncertu na Silvestra 1994, nebo se pletu?
|
| Fri May 09, 2008 1:31 pm |
|
 |
Mája
Rammstein Rank 0.9

9373 
|
|
|
|
Nejsem si tím úplně jistá, ale myslím, že se nepleteš. Přece by nevytáhli na světlo boží nahrávku v tak příšerný kvalitě. Jestli existuje nahrávka Biest v poslouchatelný kvalitě (studio, nebo aspoň koncertní verze nahraná přes mix), R+ ji nejspíš nikdy nepustili do světa. Aspoň o existenci něčeho takovýho nevím 
|
|
| Fri May 09, 2008 3:28 pm |
|
 |
lindeman
Rammstein Rank 0.1

388 
|
|
|
|
Nahrávka ze Saalfeldu je od fanoušků, R+ s tim nemají nic společnýho...
|
|
| Fri May 09, 2008 6:17 pm |
 |
 |
Mája
Rammstein Rank 0.9

9373 
|
|
|
|
Právě. A o žádný jiný nahrávce Biest nevím.
|
|
| Sat May 10, 2008 2:50 pm |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
|