Rammstein Europe Forum Index
 Please help us to develop! Register
Register
Search
Search
FAQ
FAQ
Quizzes
Quizzes
Jury
Jury
Memberlist
Memberlist
Usergroups
Usergroups
Rammstein Europe
Rammstein Europe
Log in
Log in

Lichtspielhaus a Live aus Berlin obecná diskuze

Reply to topic    Rammstein Europe Forum Index » Rammstein obecná diskuse View previous topic
View next topic
-->
Lichtspielhaus a Live aus Berlin obecná diskuze
Author Message
TheMelinGender:Male
Moderator
Moderator

ez.gif

27498 Points

Post Lichtspielhaus a Live aus Berlin obecná diskuze Reply with quote
Tak po několika příspěvcích v jiných sekcích zakládám toto téma..

Co řikáte na zpracování těchto DVD ?

Live aus berlin je dle mého názoru jedno z nejlepších koncertních DVD co sem kdy viděl. Atmosféra , fanoušci , akce.. prostě krása
A co se Lichtspielhausu týče tam taky nemám moc na co si stěžovat. Obsahuje klipy a hlavně i pár živáků. + nějaký bonusy.

Tue Mar 11, 2008 4:13 pm View user's profile Send private message Send e-mail ICQ Number
AjchiGender:Male
Rammstein Rank 0.2
Rammstein Rank 0.2

au.gif

608 Points

Post Reply with quote
Lichtspielhaus sem zatim jako jedniny nevidel....co je ale dokonaly je podle me Volkeball.....fans, vystupovani, originalita!!!! proste rammstein...urco na o ne jednou mrknete :-)

Tue Mar 11, 2008 7:00 pm View user's profile Send private message
Moderator
Moderator

ez.gif

27498 Points

Post Reply with quote
jako na lichtspielhausu toho fakt tolik zajímavýho neni je tam :

01. Du riechst so gut (Video)
02. Seemann (Video)
03. Rammstein (Video)
04. Engel (Video)
05. Du hast (Video)
06. Du riechst so gut 98 (Video)
07. Stripped (Video)
08. Sonne (Video)
09. Links 2, 3, 4 (Video)
10. Ich will (Video)
11. Mutter (Video)

12. Live – 100 Jahre Rammstein – Arena Berlin 96 - Herzeleid a Seeman
13. Live – Philips-Halle Düsseldorf 97 - Spiel Mit Mir
14. Live – Rock am Ring 98 - Heirate mich , Du Hast
15. Live – Wuhlheide 98 Sehnsucht stejné jako na Live Aus Berlin
16. Live – Big day out, Sydney 2001 Weisses Fleisch, Asche Zu Asche
17. Live – Velodrome Berlin 2001 Ich Will , Links 2 3 4
18. Du hast (Making of)
19. Du riechst so gut (Making of)
20. Sonne (Making of)
21. Links 2, 3, 4 (Making of)
22. Ich will (Making of)
23. TV-Trailer: Achtung Blitzkrieg
24. Diverse TV-Spots

hmm ono toho tam je celkem dost :D

Tue Mar 11, 2008 7:33 pm View user's profile Send private message Send e-mail ICQ Number
Mája
Rammstein Rank 0.9
Rammstein Rank 0.9

ez.gif

9373 Points

Post Reply with quote
Tak teď si, zcela výjimečně, dovolím s TheMelin nesouhlasit. Podle mě je Lichspielhaus docela zajímavě udělaný dvd.
1. Veškeré klipy kapely, které byly natočené do do vydání DVD (teda samozřejmě kromě "Das Modell")
2. Dokumenty o natáčení 5 klipů, což je podle mě docela zajímavý materiál sám o sobě
3. Pár živáků a bonusů
Můžeš namítnout, že všechny tyhle věci se přece dají sehnat i na netu. Beru. Ale jednak se na ten net v drtivé většině dostaly právě z Lichtspielhaus, jednak se tam hodně věcí, který nejsou na oficiálních DVD, dají najít většinou jen v dost pochybné kvalitě. Taková Arena 1996 je sice coby celý koncert vynikající rarita, bohužel je to ale v hodně mizerný kvalitě.
Takže výhodou je výborná kvalita a výhodou je to, že je to hezky všechno po kupě a člověk to nemusí dohledávat bůhvíkde. A to už ani nemluvím o perfektní grafice. Po stránce grafiky jednoznačně nejpodařenější DVD, co jsem kdy viděla.

Co se týká celkově DVD Rammstein, i u mě vede LaB. Nepřekonatelný!!! Přesně podle hesla "V jednoduchosti je krása". Tohle DVD snad nemá slabé stránky. Nebo, v rámci objektivity, samozřejmě má, ale je udělaný tak, že to člověku ani moc nevadí.
Lichtspielhaus byl výborný nápad. Kdyby je napadlo udělat něco jako "Lichtspielhaus 2", přivítala bych to s dost velkým nadšením. Ono je to opravdu o něčem jiném, když se člověk dívá na klipy v super kvalitě a má je všechny hezky pohromadě, než když šmejdí po netu a musí se kolikrát spokojit s dost velkou hrůzou po stránce obrazu i zvuku.
Jako nejslabší hodnotím Völkerball. Sice dobrý, ale už to nějak moc podezřele zavání průměrem. Měli nechat ten koncert pokud možno natočit lidma, který pracovali na LaB. Mám teď na mysli kamery, režii atd. Koncert je sám o sobě dost dobrý, ale po stránce střihu, záběrů atd. je to místama splácaný tak nelogicky, že se nestačím divit.
Wed Mar 12, 2008 7:25 am View user's profile Send private message Send e-mail
Moderator
Moderator

ez.gif

27498 Points

Post Reply with quote
Oukej neberu ti tvůj názor... mě se u Lichtspielhausu právě grafická stránka nelíbí... je to hrozný natahování než tam z toho ?kanonu? všechno porůznu vyleze nebo zaleze... Tuhle věc bych řešil jednoduším provedením. a bycl bych s tímto Dvd taky spokojen naplno...

Wed Mar 12, 2008 10:14 am View user's profile Send private message Send e-mail ICQ Number
Mája
Rammstein Rank 0.9
Rammstein Rank 0.9

ez.gif

9373 Points

Post Reply with quote
Ovšem s tím zase i já souhlasím. Pokud to bereš takhle, tak to naprosto chápu. Trvá to dýl, než to všechno najede. Ale má-li člověk čas, je to dost promakaný, to je zase fakt.
Ale ať je to jak chce, stejně vede LaB. Tam je snad fakt jediným nedostatkem to, že se občas obraz neshoduje se zvukem (takže např. Schneider v některých momentech mává paličkama jinak, než jak dopadají údery) a že se tam párkrát objevují stejné záběry z publika. Ale je to tak setříhaný, že to má takový spád, že to ani nevadí.
Abych ale (u mě poslednímu) Völkerball nekřivdila; mluvila jsem jen o koncertech. Co se týká dokumentů, jsou super. Je vidět, že M. Bonefoy (Anakonda) má s kapelou dost společného už hodně let a ví, co kde má být, aby z toho vylezl zase Rammstein (zajímavé, že použila ty samé záběry, jako jsou v koncertu; že by ten koncík fakt dojížděl jen na blbý střih?). O Paulově díklu (Making of RR) ani nemluvím.
Thu Mar 13, 2008 7:30 am View user's profile Send private message Send e-mail
bahno
Rammstein Rank 0.1
Rammstein Rank 0.1

345 Points

Post Reply with quote
Mi se líbila všechna dvd co r+ vydali. Lichtspielhaus je pěkné fan DVD, snad jen výběr živáků mohl být jiný, upřednostil bych něco z úplných začátku kapely (třeba více z toho co bylo ve Flüstern und schreien). Líbilo se mi snad akorát WeiBes Fleisch z Austrálie, bo Till zapoměl text:D

Völkerball je vytečne DVD, vyborny střih, koncert s užasnou pyrotechnikou akorat mě tam mrzi vyběr songů a vubec zaměřeni na Nimmes. Nejdřív jsem si myslel že Till a vůbec všichni prostě zestárli, že to nemá takovou šťávu jako LaB, ale pak sem se podíval na zbytek DVD a přijde mi zařazení Nimmes jako č.1 nešťastné.

Live aus Berlin má sice skromnější pyrotechniku, ale výběr songů je vynikající, zahráli to úžasně (osobně nejvíce oceňuji WeiBes Fleisch a Bück dich, které ovšem sleduji jenom na youtube). Jediná výtka snad, že v hledišti nejsou žádné hezké fanynky v porovnání s pozdějšími DVD a možná trošku střih...přijde mi že na Lichtspielhausu jak je Sehnsucht sestříhaný z LaB, že je sestříhaný líp.

Škoda že po Mutter nevydali záznam koncertu.

Mon May 05, 2008 8:28 pm View user's profile Send private message
Mája
Rammstein Rank 0.9
Rammstein Rank 0.9

ez.gif

9373 Points

Post Reply with quote
Hm, ale na tom řazení koncertů na Völkerball možná něco bude. Takový záznam z Brixtonu (teď nemyslím to, co je na V, ale záznam celýho koncertu) je opravdu o něčem jiným než Nimes na V. Kdyby u toho byl kvalitní zvuk, tak klidně řeknu, že se mi tahle neoficiální verze zamlouvá víc jak to, co je na Völkerball. I když je to celý braný jen jednou kamerou, která občas zabírá do půl obrazu místo jeviště jen zábradlí.
Ale to, co je v Nimes, podle mě dojelo právě na střih. Nemůžu si pomoct. Když sleduju koncert na DVD, chci se dostat do té atmosféry, co na koncertu vládla. Třeba taková prkotina, ale všimnul si někdo že na LaB jsou záběry lidí, který se dívají do kamery, jen když kapela nehraje? Ale jakmile je záběr do publika během muziky, jsou tam jen lidi, který jsou absolutně zaujatý tím, co se děje na jevišti. Kdežto na V se kapela může na jevišti přetrhnout, ale kamera zabírá pár jedinců, který podle svých chování asi nikdy neviděli kameru a očividně je zajímá víc než koncert samotný. Je to zdánlivá maličkost, ale na celkový atmosféře V se podle mě docela šeredně podepsala. A není to zdaleka jen to. Vem si třeba Mein Teil. Kdo neví, co se na jevišti během téhle věci dějě, nemá šanci to z V pobrat. Prostě naprostý chaos. O tom, že záběry na Schneidera a Olivera jsou takřka minimální, ani nemluvím.
Tue May 06, 2008 7:19 am View user's profile Send private message Send e-mail
Moderator
Moderator

ez.gif

27498 Points

Post Reply with quote
V tom Brixtonu to muselo bejt šílený peklo i podle toho co je na DVD :D mnohem větší kotel než v Nimes..
I když .. Na konci se to taky vaří celkem dobře..

Tue May 06, 2008 3:39 pm View user's profile Send private message Send e-mail ICQ Number
Mája
Rammstein Rank 0.9
Rammstein Rank 0.9

ez.gif

9373 Points

Post Reply with quote
Podle mě udělali docela chybu, že to nechali dělat místním. Stačí se mrknout na titulky. U Japonska se to hemží Japoncema, u Moskvy převažují ruská jména atd. Ty lidi jsou určitě profíci, ale u kamer a střihu měli stát lidi, který jsou nejen profíci, ale kterým R+ taky něco říká. Je to podobný jako s pyrotechnikou. Kdyby ji dělal pokaždý někdo jiný, taky by to dost možná už nebylo ono. Krásně to vysvětluje v "Anakondě" Fialik. Kdyby se stejně přistupovalo k DVD (konkrétně ke kameře a střihu), mohlo být Völkerball naprosto skvělým materiálem a ne jen průměrem, byť kvalitním.
Wed May 07, 2008 8:19 am View user's profile Send private message Send e-mail
lindeman
Rammstein Rank 0.1
Rammstein Rank 0.1

ez.gif

388 Points

Post Reply with quote
To že Vám R+ v Nimes připadají jako staří, musíte brát ohled na to, že to byl předposlední koncert RR tour, to už museli být řádně unavení.. jednalo se o nějaký 67 koncert RR Tour.
Ale je pravda, že mohli vybrat třeba nějaký koncert jeste z roku 2004 tam byli plný energie..
Fri May 09, 2008 5:54 pm View user's profile Send private message ICQ Number
Mája
Rammstein Rank 0.9
Rammstein Rank 0.9

ez.gif

9373 Points

Post Reply with quote
Mně to jako koncert nepřijde špatný, mně tam prostě přijde jenom nepovedený střih. Vem si, že ty samý záběry jsou použitý v "Anakondě", a tam to sedí fakt snad do nejmenšího detailu. Konečnou úpravu záznamu podle mě měli asi fakt spíš nechat na lidech, kteří s R+ spolupracují už delší dobu. Kdyby to bylo setříhaný jako "Anakonda" (po jejímž shlédnutí jsem se na záznam koncertu vyloženě těšila), nemělo by to podle mě chybu. Jinak ale Völkerball taky není špatný. Dokumenty vynikající, záznam z Moskvy beru jako takovou docela povedenou raritu a knížka u limitky se povedla snad ze všeho nejvíc.
Sat May 10, 2008 2:58 pm View user's profile Send private message Send e-mail
lindeman
Rammstein Rank 0.1
Rammstein Rank 0.1

ez.gif

388 Points

Post Reply with quote
jojo, já mam třeba Volkerball radši než LaB.. Prostě doba RR mě natolik zasáhla, že i skvělý LaB dobu RR nepředčí
Sun May 11, 2008 8:08 pm View user's profile Send private message ICQ Number
Reply to topic    Rammstein Europe Forum Index » Rammstein obecná diskuse All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum